30. desember 2011

Papirmølle og dollars...$$$

Vi har funnet ut at det som tar tid når en skal bygge hus, er papirarbeid og diverse godkjenninger fra kommune og arkitekter. Frem og tilbake med tegninger, priser, lover og kontrakter. Vi er ferdige med alt som heter papirarbeid på tomt, men nå gjenstår "papirmølla" på huset... Men utrolig spennende prosess dette også da! Mange valg som skal tas, lenge før en i hele tatt har sett første spiker!
Nesten hver uke må vi forholde oss til nye valg, som kjøkken, badeleverandør, flisarbeid, elektriker m.m,og i skrivende stund regner vi på både litt kjøkken, bad og flislegging. Faktisk overkommelige priser så langt...enn så lenge. Vi ønsker jo å komme ut så rimelig som mulig, men vi vet også hvilke rom og løsninger som trenger det "lille" ekstra for at vi skal bli fornøyd med sluttresultatet. Viktig å tenke på løsninger som skal vare en stund, og som kanskje får ekstra slitasje.

14. desember 2011

Plantegninger og valg av rominndeling...

Grunnen til at vi ville ha det huset vi har valgt, var mye på grunn av takhøyden i 2. etg, men også planløsningen ellers i huset. Alle soverom, hovedbadet og en liten loftstue er plassert i 2. etg, mens "bruksrommene" er nede: kjøkken, vaskerom, boder og stue.
Velger en åpen løsning mellom kjøkken og stue,men med en stor spisestue som "deler" av rommene litt.


Inngangspartiet får en hvit dobbeldør, som fører inn til hall/gang. Her er vi enda usikre på utformingen på trapp, men håper på en rett trapp, som tar litt mindre plass enn den som er tegnet inn på standardtegningen over. Det er også tegnet inn eget vaskerom i 1. etg (vises ikke på bildet), som skaper en gjennomgang mellom sportsbod og gang.  
Grunnet arken på baksiden av huset, vil det tilkomme noen ekstra kvadrat på stue. Her blir det plass til spisestue...



I 2. etg er det gjort litt endringer også, som utbygging av ark på forsiden av huset. Her blir det da plass til et ekstra rom på ca 10 m2, isteden for bod med skråtak.
 Her blir det kontor og litt sysselplass!

For å få plass til huset på tomta vår, så måtte vi ta inn litt på bredden på huset. Men det utgjør svært lite på totalarealet ser vi nå. Tror dette blir bra!
Enda venter vi på byggemeldingstegningene, men har de nok i hus innen jul. Mye frem og tilbake grunnet nye byggelover....men det er vel slikt en må regne med, om en skal bygge selv eller setter opp byggesett.

13. desember 2011

Valg av gulv...

Vi har allerede bestemt oss for gulv i 1 etg, som vil være på stue og kjøkkengulv. Mulig vi tar det samme i 2. etg også. Pent å ha en gjennomgående stil i hele huset.
Gulvet er av type høytrykkslaminat, bred plank/enstavs "eik", i mørk brun/sort.
Gir en skikkelig kontrast til ellers valgte lyse farger og møbler, samt kjøkken.





I gangen i 1 etg. velger vi fliser på gulvet, grunnet våte sko, barnevogn etc. Trenger noe som tåler litt da! Er litt usikker på farge enda, og valg av trapp spiller også inn.
Mest aktuelt med mørk skifer på gulv, og en lys trapp.




Valg av bad...

Så var det familiens bad som skal planlegges.
Vi har hovedbadet i 2. etg og et litt mindre bad i 1. etg..."pappabadet".
Begge rommene blir utstyrt med toalett, servant og dusj. Skal ha massasje bad på hovedbadet i tillegg.
Blir fliser på gulv og vegg, med enkle spotter i tak og belysning i/over speil. En skittentøysjakt fra 2.etg og ned til vaskerom/bod er tegnet inn (husfruen er storfornøyd!!!)
Tenker å ha en stor "familiedusj" på hovedbad, med glassvegg rundt. I tillegg til dobbelt servantskap med to vasker. Litt inspirasjon og valg:



Ser for oss en dusjløsning ala denne på hovedbadet. Stor og god dusj, plass til både store og små!

HTH leverer standardløsningen til Block Watne sine hus, og er så og si identisk med denne. Tror nok den passer fint inn hos oss. Enkel og tidløs. Kommer til å velge dobbel vask her.

Her er herligheten som er kjøpt inn til nyhuset...joda, kan godt ligge her noen kvelder!

Mange flotte bad...

Når det kommer til valg av blandebatteri, så finnes det masse flott, men synes disse "fossefall" armaturene er litt pene.



Vegghengte toalett følger med huset

Og denne lekkerbisken til slutt...hadde ikke takket nei til dette flotte badet, men da må vi nok bygge på en ekstra etg. tror jeg!


Vi forhører oss rundt på priser, når det gjelder fliser og jobben det fører med. Kom gjerne med råd og tips hvis dere vet av noen som utfører en god og lønnsom jobb.

Valg av trapp...

Trapp er et møbel i seg selv synes vi, og derfor vil vi at den skal være litt mer en bare en trapp. Men det er ikke alle trapper som er mulig å få inn i vårt hus, så vi må prøve å finne en som passer, ser fin ut og som er overkommelig i pris. Trapp er dyrt har vi funnet ut... Vi ønsker også å ha litt belysning i trappetrinnene. 
Her er noen trapper som er vært å ta en titt på i alle fall:





Denne trappa er en av standard trappene som leveres i Block Watne sine hus.





Men hva man velger til slutt gjenstår og se!

12. desember 2011

Valg av kjøkken...

Vi kommer til å velge et hvitt høyglanset kjøkken, med sort blank benkeplate. Grepsfrie fronter, underlimt stor vask ,og kun underskap + kjøkkenøy med fritthengende ventilator...men vet ikke helt leverandør enda.

Spennende løsninger...

Vi liker det rene og minimalistiske... 
...med et hint av natur og tekstur...


Integrerte hvitevarer må en ha!
Tror nok vi velger White serien til Miele...men fortsatt mye annet å velge i.

MEN...



 ...vi er også veldig glade i det lune og varme....
får håpe vi kan lage en fint samspill mellom disse stilene!

Det er så utrolig mye fint å velge i når det kommer til kjøkken, men det enkle er ofte det beste tror vi.
Noe som er tidløst og som tåler litt matsøl, barnehender, vennelag og tidens tann...høyglans sa du?
 *Kremt*

Mye som skal planlegges og avgjøres...

Når huset ikke står der, er det vanskelig å ta de store og små avgjørelsene...alt fra kjøkken, bad, oppvarming, farger, trapp, belysning, romstørrelse, gulv osv. Da hjelper det å ha en liten idébank som man kan "lagre" alt fra inspirasjon, tips og råd i. Det er denne siden laget for...
Kommer til å legge ut mye bilder, slik at både vi og dere kan få litt inspirasjon, men også litt erfaringer underveis. :O)

Her er herligheten som skal bygges!




Her kommer det en ark over inngangspartiet, som  vi mener gjør at forsiden på huset blir penere. Likedann som på baksiden av huset.

Så var spørsmålet...sort eller rødt tak?? Hva tror dere blir penest?


Huset er av type Sørli fra Block Watne. Vi har tegnet om litt på huset, så blir spennende å se de siste tegningene vi går å venter på nå...
Vi har valgt to arker på huset, slik at det blir litt mer "ballanse" på begge sidene av huset. Vi velger også å tette den ene arken helt ned til bakkenivå, slik at vi får en liten krok inni huset.